Sæt strøm til de dårlige vaner

De fleste har sikkert prøvet, at det kan være svært at bryde vaner. Især de dårlige. Måske er der hjælp at hente i en ny gadget?

Du har måske hørt om Pavlov’s hunde? Pavlov lavede en række forsøg omkring betingede reflekser, hvor han brugte hunde i forsøg. Hunde viser ofte forventningens glæde overfor mad ved at savle. Pavlov fik hundene til at savle når de fik stød, fordi han havde lært dem at de kort efter ville få mad.

Nu kan en gadget kaldet Pavlok måske hjælpe dig af med dårlige vaner.

Tanken er at du skal give dig selv stød, når du får lyst til at foretage din dårlige vane. På den måde forbinder du cigaretten, snacken eller andet med smerte og vil efterhånden ikke bryde dig om det. Det er i hvert fald ideen bag den nye gadget, som du kan have på håndledet. Se med her:

Efter sigende skulle Pavlok’s bagmand, Maneesh Sethi, have arbejdet med flere ideer inden han kom frem til Pavlok. For eksempel hyrede han på et tidspunkt en kvinde til at give ham en lussing hver gang han var på Facebook.

Så er et stød på håndledet at foretrække, selvom det også skulle gøre ondt, når den står på maksimum.

(via Jacob Hedegaard på Twitter)stroem-til-daarlige-vaner-hulemaend-i-habitter

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!