En snak med Richard Thaler om adfærdsøkonomi

Adfærdsøkonomi er blevet mere og mere accepteret og får større og større opmærksomhed. En der har været med på hele denne rejse er Richard Thaler, der er en af pionererne indenfor adfærdsøkonomi.

1. juni 2016 havde London School of Economics besøg af Richard Thaler til en dialog om adfærdsøkonomi. Richard Thaler er kendt i offentligheden for Nudge, men han har været en væsentlig figur i udviklingen af hele adfærdsøkonomien.

Det har han skrevet om i bogen Misbehaving, der er anbefalelsesværdig! Den er både underholdende og en oplysende rundtur i udviklingen af adfærdsøkonomi.

En af udfordringerne for adfærdsøkonomi er at det ikke kan beskrives med en enkelt model, som man for eksempel kan når man antager at vi tager rationelle beslutninger.

De taler også om Nudge, som Richard Thaler sammenligner med en GPS. Man får vejledning til den rigtige rute, men man kan vælge ikke at følge den. Sådan skal nudge være.

Hans besøg på LSE bød på ca 45 minutters interview af professor Craig Calhoun efterfulgt af Q&A i ca 30 minutter. Måske lidt nørdet, men det er også et af formålene med denne side 🙂

Du finder det her.

Se hele indslaget her:

Richard Thaler omtaler en Freakonomics podcast han deltog i. Den kan du høre her.

Richard Thaler besøgte også LSE i 2015, hvor han gav en mere traditionel lektion. Den kan høres her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!