Tålmodighed er en dyd

Stacked colorful marshmallows isolated on white backgroundKan du udsætte behov, eller er du meget impulsiv? Der er stor forskel på de to og det kan få stor betydning. Det viser flere undersøgelser – mest kendt er nok Stanford Marshmallow Eksperimentet, som nu er blevet "genbesøgt".

Du har måske hørt om "Marshmallow-eksperimentet"? I 1960'erne starten af 1970'erne undersøgte en gruppe forskere, en stor gruppe 4-årige på Bing Nursery School på Stanford. Emnerne fik mulighed for en marshmallow, saltkringle eller Oreo-cookie (vi er jo i USA) efter eget valg. Kunne de vente med at spise denne til undersøgeren kom tilbage ville de få en mere. Du kan her se en nyere version af selve testen med børnene:

I 1988 vendte man første gang tilbage til disse undersøgelser, og kunne her konstatere at de børn, der kunne vente, klarede sig bedre end de øvrige.

Nu har man igen undersøgt en gruppe af de oprindelige deltagere, hvor de er kommet op midt i fyrrerne. Det forholder sig stadigvæk sådan, at de der kunne vente klarer sig bedre.

Så det er måske tid til at træne noget selvkontrol?

Du kan læse mere om den nye undersøgelse her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!