Tradere mere hensynsløse end psykopater

wolfofwallstreetNy undersøgelse peger på at børsmæglere er mere konkurrencemindede og hensynsløse end psykopater. Det er en schweizisk undersøgelse fra Universitetet i St. Gallen, der kommer med denne (overraskende?) konklusion.

Jeg har tidligere skrevet om en undersøgelse fra 2005, der indikerede at psykopater ville være de bedste investorer. I denne undersøgelse testede man forskellige typer af patienter indlagt med psykiske lidelser. Her var resultatet at psykopaterne ville få det bedste afkast. (Senest har jeg skrevet på epn.dk om det her: Psykopater de bedste investorer)

Baggrunden for dette er formentlig, at psykopater ikke lader sig rive med af følelser. Normalt vil vi bruge historikken – og især det netop hændte – til at forudsige fremtiden. Så har vi lige tabt vil vi typisk være mere forsigtige.

Sådan tænkte psykopaterne ikke – de fortsatte for fuld kraft og derfor vandt de i denne test.

Nu har Pascal Scherrer og Thomas Noll lavet en ny undersøgelse. 28 børsmæglere (tradere) tog en intelligens-test og deltog i en computer simulation. Forskerne sammenlignede derefter disse resultater med resultater opnået af psykpater og dette overraskede.

Tradernes resultater indikerer at de er mere hensynsløse og manipulerende end psykopaterne i undersøgelsen.

"Traderne var ikke interesserede i den absolutte gevinst, men havde meget fokus på den relative gevinst – altså deres udbytte i forhold til andre", fortalte Thomas Noll til Der Spiegel.

Det var altså mest vigtigt for dem at få mere end de andre – og de brugte megen energi på at ødelægge konkurrenterne, eller konkurrenternes muligheder.

Jeg har desværre ikke kunnet finde det oprindelige materiale fra undersøgelsen, men du kan læse Der Spiegels artikel om den her (på engelsk).

En god forklaring på psykopat finder du her (på engelsk).

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!